Banner med en bild på hörlurar med texten Harlequin ljudböcker.

Njut av Harlequin som ljudböcker!


Lyssna på våra populära böcker online, du hittar dem på streamingstjänster som Storytel, Nextory och Bookbeat.

Köp ljudbok här


ljudbok

Ljudböcker

Missa inte våra ljudböcker - här får du koll på nya ljudbokstitlar.

Provlyssna

Systrar på riktigt

Systrarna Daisy och Sage har inte haft kontakt på åratal men då deras lillasyster Cassidy råkar ut för en olycka, lägger de sina meningsskiljaktigheter åt sidan för att ta hand om Cassidy.

När länge begravda sanningar uppdagas, är de mest förvånade över att vänskapen börjar spira. Kan de lära sig att förlåta en gång för alla och äntligen bli systrar från djupet av hjärtat?

Bokhandeln på stranden

Autumn Divacs man försvann spårlöst. För att skingra tankarna tar hon med tonårsbarnen till hennes hemstad för att jobba med sin mamma och moster i deras bokhandel. Det visar sig att hennes dotter står inför stora förändringar och att hennes mamma har burit på en mörk hemlighet. Och när hon springer på en tidigare kärlek börjar gamla känslor bubbla upp igen. Kan hon börja leva ett nytt liv, trots att det förflutna ännu inte är avslutat?

En lektion för livet

Miniserie: Vilda högländare (1)
I ett annat liv var Frances Goodson en del av Londons societet men en skandal tvingar henne att försörja sig som guvernant i Skottland.
När hon anländer finns det inga barn att undervisa, utan en skotte som inte är det minsta intresserad av att föra sig i societeten. Ändå, så måste han lära sig det för att få sin brud – och hennes förmögenhet som ska rädda hela hans klan. Han behöver Frances som sin lärarinna.

Luften darrar

Mitt ex. Min brors änka.
En enda blick på Alexa räcker för att det ska hugga till i hjärtat. Trots att hon är sorgsen och dystert klädd i svart är hon vackrare än någonsin. När hon ser upp och får syn på mig är det som om jag slungas tillbaka i tiden.

Luften darrar av åtrå och det enda jag vill är att lämna rummet och vara ensam med henne på nytt.

Möt en av våra inläsare


Inläsaren har en avgörande roll för ljudbokupplevelsen. Vad som karaktäriserar en bra inläsare skiljer sig åt, några föredrar en uppläsning med stor inlevelse medan andra tycker att den ska vara neutral. Vi har ställt frågor till vår uppläsare Frida Bergh för att få en inblick i en inläsares vardag:

Hur blir man en uppläsare (hur började du)?

-Jag skickade in Röstprov till olika ställen, fick napp och på den vägen är det.

Vad är bra med att läsa in ljudböcker?

-Det är ett fantastiskt jobb att läsa in böcker, särskilt som komplement till mitt arbete som skådespelare och sångerska. Att vara skådespelare är ju vanligtvis väldigt socialt och utsatt och då känns det väldigt mysigt att gå in i studion och bara ha texten och lyssnaren i tankarna.

Hur skapar du liv/dramatik i en uppläsning?

- Dramatik skapar jag genom att se det jag läser framför mig som en film.

Vad är det svåraste med att läsa in böcker?

-Det svåraste är om man måste läsa väldigt lång pass, om det är stressigt med deadline eller om det är en bok med ord på ett främmande språk man inte behärskar.

Lyssnar du själv på ljudböcker? Har du någon favorit som inläsare?

-Jag både läser och lyssnar mycket på böcker. Gillar att lyssna på många olika röster. Min favorit-röst är ändå Astrid Lindgren. Hennes värme och sagoröst är helt oslagbar.

Nämn en Harlequin-bok du minns särskilt.

-Jag har läst in en serie som heter Moonlight Harbour. Tycker den är så mysig och jag håller på med en av böckerna nu, så jag väljer dem.